El quocient intel.lectual no prediu l’èxit tant com la motivació

Investigadors de la Universitat de Pennsylvania afirmen que els test d’intel ligència estan molt millor preparats per mesurar la motivació de qui els realitza, que la seva habilitat mental.
Per demostrar la seva idea van oferir una recompensa econòmica als participants en un experiment psicològic, els quals en efecte obtinguessin millors resultats en els tests un cop motivats. De fet, la millora va arribar a ser de fins a 20 punts en l’escala, on la mitjana era un CI de 100. En paraules de la psicòloga Angela Lee Duckworth, líder de l’equip que va realitzar l’estudi: “Té un munt a veure amb el nivell de motivació que tinguis quan fas el test. [..]

Espero que els científics socials, els educadors, i els polítics comencin a avaluar de forma més crítica qualsevol classe de mesura de la intel.ligència “.
Això confirma aquesta vella sentència que afirma que “fa més el que vol, que el que pot”. I és que el treball dur pot ser tan important, de cara a l’èxit, com la pròpia habilitat intel.lectual innata.
El treball s’ha publicat a Proceedings of the National Academy of Sciences i em vaig assabentar llegint el Telegraph.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s