Les denúncies de pares a fills han crescut un 60% en quatre anys.

noticia  Víctor Goded/Que.es

Comencen per no fer cas, després a discutir, més tard a amenaçar i insultar, després a trencar objectes de la casa i, finalment, acaben agredint als seus progenitors.

El 2010, 8.000 pares van denunciar que els seus fills els van pegar, gairebé 3.000 més que fa quatre anys. Les edats més conflictives són els 16 i 17 anys, encara que hi ha terapeutes que afirmen que han tractat casos de 9 anys.

Carmen Arranz, fundadora de l’Associació de Famílies per la Convivència (AFASC) “L’associació està formada per un grup de famílies que hem tingut fills que han estat en tractament en centres de menors. Ens constituïm per dues qüestions. Primer, perquè creiem que encara que la mesura judicial acabi i el jove torna a casa, el problema no acaba aquí. La nostra idea és demanar una continuïtat en els recursos i el suport durant l’internament, tant als pares com als fills “.

“Una altra part fonamental és, amb la nostra experiència, poder ajudar a famílies que comencen amb aquest conflicte. Volem mostrar a la societat que existeix aquest problema, i implicar els mitjans de comunicació i fins i tot al sistema educatiu (que hi hagi més psicòlegs i psiquiatres) “” Necessitem ajuda i participació. Aquests adolescents hi ha i volem ajudar els altres, donar-los suport als menors ia les famílies. No podem fer la tasca dels professionals, però sí l’escolta, l’empatia i l’assessorament a les famílies “.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s