Empatia. Així funcionen les neurones mirall.

noticia Muy interesante

Elena Sanz 26/09/2011

Sabies que als dos o tres dies de néixer els nadons ja distingeixen una cara alegre d’una trista? I a veure un rostre amb expressió de fàstic activa nostre cervell exactament la mateixa manera que ho fa una olor desagradable? O que quan un ballarí clàssic veu un subjecte dansar les seves neurones motores s’activen en major grau que les del cervell d’un ballarí de capoira o d’algú que no ha ballat professionalment en la seva vida? Són alguns dels detalls que revela el llibre Les neurones mirall (Paidós, 2006), una obra en la qual Giacomo Rizzolatti, guardonat el 2011 amb el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació, revela què són les neurones mirall i com s’activen tant quan realitzem una acció determinada en primera persona com quan veiem que altres persones les fan.

Això explica per què captem de manera immediata el significat de les accions dels altres i comprenem, gairebé sense adonar-nos, les seves intencions i emocions. les neurones mirall ens permeten explicar la imitació, així com l’empatia, fins i tot l’altruisme i el comportament social.

En aquest llibre, Rizzolatti compte de primera mà algunes de les seves investigacions i troballes, que segons el jurat de l’últim Premi Príncep d’Astúries es consideren “entre els més importants de la neurobiologia, canviant la nostra manera d’entendre el cervell, des dels temps del professor Santiago Ramón i Cajal “i” obren nous camins per al tractament de malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer i el Parkinson, així com per a la comprensió i el possible tractament de l’autisme “.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s