Educació canvia a 15 alumnes de centre per casos d’assetjament escolar.

Noticia eldiariodecordoba.com

 L Chaparro  .4/10/2011

La Junta rep 89 reclamacions per frau en el procés d’escolarització.

Els casos de violència escolar entre els propis alumnes i companys de classe continuen en escoles i instituts malgrat els continus esforços i programes que es duen a terme per evitar-los. Almenys és el que posen de manifest les dades que ahir es van presentar a la comissió d’escolarització en la qual es va informar que la Junta ha canviat de centre a una quinzena d’alumnes per “assetjament entre iguals” després de la petició realitzada pels pares dels nens afectats per casos de bullying. Segons les dades facilitades a El Dia al els assistents a aquesta reunió-que es va celebrar a la Delegació d’Educació-, les famílies d’aquests quinze menors sol.licitar el trasllat de centre a causa de la situació d’assetjament que patien els seus fills. Del total, mitja dotzena de casos es van produir en escoles i la resta en les aules de nou instituts de Es tracta de casos que formen part de “escolarització sobrevinguda”, és a dir, que es resolen un cop s’acaba el procés d’escolarització, entre el 13 de juny i el 30 de setembre.

A més dels casos de violència escolar, una dotzena de nens també han canviat d’aules per casos de violència a casa seva, 138 per canvi de domicili, 88 per trasllat de país i 390 per canvi de localitat de residència. En total, segons les dades facilitades a El Dia al assistents a la reunió, la Delegació d’Educació ha tramitat en aquest període excepcional de matriculació 1037 casos, dels quals 878 corresponen a alumnes de Primària i 159 de Secundària.Secundària.

Altra de les dades que es van presentar en aquesta comissió van ser els referits a les reclamacions i denúncies per fraus en l’escolarització. Així les coses, les famílies van presentar 89 reclamacions, deu menys que l’any passat-quan es van registrar 99 – i una vintena menys que fa un parell d’anys. De totes elles, segons les mateixes dades, 21 van ser denúncies contra tercers i corresponen a casos de reclamacions que es presenten entre pares per frau en el domicili. L’any passat aquest tipus de denúncies va arribar a 40. Totes aquestes reclamacions van afectar a 43 centres escolars. A més dels coneguts recursos contra tercers, la Junta ha rebut 68 reclamacions més per un altre tipus d’irregularitats, sobretot en el procediment formal de presentació de documentació. Les mateixes fonts van explicar que de les 89 reclamacions finalment en 50 se’ls ha donat la raó al denunciant, el que es tradueix que el 56,1% d’aquestes denúncies han sortit per endavant.

Durant el passat procés de matriculació, fins a la Delegació d’Educació van arribar tres recursos presentats per altres tanta famílies que no estaven d’acord amb el centre assignat per als seus fills. D’aquests tres casos, només un d’ells va reclamar una mesura cautelar, que ha estat denegada, mentre que les altres dues estan a l’espera de la sanció final dels tribunals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s