Pares i professors intenten aturar un presumpte “bullyng” al col · legi de Carril , Galicia.

S. REI – VILAGARCIA Un grup de pares i professors del col · legi de Carril es va reunir ahir a la tarda per tractar d’aturar la suposada situació d’assetjament escolar soferta per un escolar de 10 anys d’aquest centre, que dimecres passat es va negar a assistir a classe causa dels presumptes maltractaments a què estava sent sotmès per algun dels seus companys.

El nen ja ha tornat a les aules, i la seva família, preocupada, espera que els contactes mantinguts serveixin per tornar la normalitat a les seves relacions escolars. Violència física i verbal estaven sent d’un temps ençà, segons asseguren fonts pròximes a l’entorn escolar carrilexo, gairebé el pa de cada dia d’un alumne que fa uns dies ja no va poder més i es va negar a acudir a les seves classes. Aquesta situació ràpidament va generar l’alarma dels seus pares, que es van posar en contacte amb el centre per parlar del que estava succeint al seu fill.

El nen ja portava temps patint el “escarni” d’alguns dels seus companys, ja que havien fet de la seva talla un motiu de burla i desqualificació constant. Afirmen que en més d’una ocasió van arribar fins i tot a escopir o donar-li empentes.

Encara que pel que sembla la violència contra aquest alumne no estava sent utilitzada per la totalitat dels seus companys de classe, sinó només per un grup d’al voltant de cinc, ahir a la tarda la tutora del curs en el qual venia gestant cas de suposat “bullyng “i el director del col · legi convocar a tots els pares d’alumnes d’aquesta classe. Des de les cinc de la tarda i durant més de dues hores un bon nombre de progenitors i docents es van congregar en una aula per abordar la situació, compartir punts de vista i buscar una solució d’urgència. La preocupació i el malestar per la situació podien palpar en un centre que no està acostumat a enfrontar-se a casos de “bullying” amb freqüència. No obstant això, pares i professors van poder arribar a un acord, i la trobada es va saldar amb el compromís de les parts per posar tots els mitjans al seu abast per posar punt i final a aquest cas.

Pese a su resistencia inicial a acudir al colegio, ayer el joven estudiante supuestamente agredido retomó su actividad escolar, al parecer ya algo más tranquilo.
El encuentro ha sido el primer paso de la familia del afectado, que espera que poner el caso en conocimiento de los otros padres sirva para que estos intervengan y atajen las conductas inconvenientes. Los profesores deberán, por su parte, prestar atención para garantizar que el alumno disfrute de una vida escolar normal y no sufra ninguna agresión de sus compañeros.

Deixa un comentari