Asoc. Projecte Atenea

PROJECTE ATENEA

És un projecte creat per professionals de diverses àrees, reunits amb el propòsit de donar formació i assistència integral a les víctimes de violència de gènere. Plantegem que és fonamental dotar d’eines físiques, psicològiques, policials i legals a tota la societat, per tal de millorar la prevenció del maltractament de gènere. La nostra metodologia contempla tres aspectes essencials que cal potenciar, tant de manera preventiva, com defensiva i / o assistencial. Els tres aspectes són: autonomia, competència i seguretat física.

ORIENTACÍÓ PSICOLOGIA

En la prevenció, informem sobre els senyals d’alerta que ens poden indicar que la nostra parella és un maltractador o pot ser-ho en el futur.

En l’acció, ensenyem tècniques d’assertivitat i resolució de conflictes mitjançant el llenguatge verbal i corporal.

En l’àmbit assistencial, assistim a les víctimes perquè puguin superar el trauma ja enfrontar-se amb la vida, amb autonomia, competència i seguretat.

                                                  

ORIENTACIÓ LEGAL             

En la prevenció, informem dels protocols que es poden posar en marxa i de la necessitat de fer-ho quan es produeixin els primers senyals d’alerta.

En l’àmbit assistencial, orientem sobre els procediments de denúncia, i mesures de protecció que preveu la llei vigent amb la presència d’una advocada que orientarà, assessorarà i resoldrà dubtes sobre el tema a tractar

 DEFENSA PERSONAL                    

En la prevenció, ensenyem un protocol de defensa de la integritat física, capacitant-les per defensar-se en primera instància i que tinguin la possibilitat de fugir i demanar ajuda. En l’acció, practiquem diferents situacions quotidianes des de les quals poden aplicar el protocol i protegir d’una agressió. En l’assistència, ajudem a la recuperació de l’autoestima i la seguretat. En processos d’estrès posttraumàtic, i en combinació amb l’atenció psicològica, ajuda a les víctimes a superar el trauma.

EXPRESSIÓ CORPORAL          

CERCLE DE CONFIANÇA

SEGURITAT FÍSICA , LLENGUATGE , POSICIÓ CORPORAL.

Treballarem l’autoestima , la percepció , el control del nostre cos jocs dinàmics per donar confiança.

Contra el maltrato, llama
Teléfono 016
¿Qué es el teléfono 016?
El teléfono 016 forma parte de las decisiones del Gobierno de España para priorizar su compromiso contra la violencia de género y se enmarca dentro del Plan Nacional de Sensibilización y Prevención de la Violencia de Género, aprobado en diciembre de 2006 por el Consejo de Ministros. El objetivo principal de este plan es convertirse en un instrumento global y sistemático de la actuación de las distintas Administraciones Públicas para sensibilizar al conjunto de la sociedad, sobre la dimensión y las consecuencias de la violencia de género y para adoptar actuaciones destinadas a su prevención y erradicación.
El Gobierno de España adoptó, en su momento, medidas urgentes que hicieran posible que los objetivos perseguidos por la Ley Orgánica 1/2004, de 28 de diciembre, de medidas de protección integral contra la violencia de género se hagan reales y efectivas en el plazo más breve posible.
Y entre estos, cabe destacar la garantía del derecho a información y asesoramiento adecuados a la situación personal de las víctimas de violencia de género, en todo el territorio, con independencia de su lugar de residencia. Y, con este fin y en cumplimiento del citado catálogo de Medidas Urgentes, la Delegación Especial del Gobierno contra la Violencia sobre la Mujer ha puesto en marcha el servicio telefónico 016, de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.
Servicios ofrecidos
* Atención gratuita y profesional
* Atención las 24 horas del día los 365 días del año
* Atención consultas procedentes de todo el territorio
* Derivación de llamadas de emergencia al 112 * Coordinación de servicios similares de las Comunidades Autónomas * Información a las mujeres víctimas de violencia de género y a su entorno sobre qué hacer en caso de maltrato * Información sobre recursos y derechos de las víctimas en materia de empleo, servicios sociales, ayudas económicas, recursos de información, de asistencia y de acogida para víctimas de este tipo de violencia * Asesoramiento jurídico * Atención en 51 idiomas. 900 116 016 para personas con discapacidad auditiva y/ o del habla * Comunicación en tiempo real a través de texto * Comunicación en un entorno seguro * Acceso a través de los siguientes medios:
– Teléfono de texto ( DTS ) – Teléfono móvil (precisa configuración previa con la aplicación TOBMOVILE) – PDA (precisa configuración previa con la aplicación TOBMOVILE)

més informació.

infobcn@acoso-escolar.es .

One thought on “Asoc. Projecte Atenea

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s